Scroll to top

Despre Consultanți ERP

Poate nu știai că …

Peste 90%

Dintre absolvenții SoftOne Training Academy sunt angajați în ecosistemul SoftOne chiar din prima lună de la obținerea certificărilor.

Nu ai profil tehnic? Nicio problemă!

Înscrierea în cadrul Soft1 Training Academy nu necesită cunoștințe tehnice și IT avansate.

Mai mult decât un trend

Specialiștii IT sunt cei mai căutați angajați din ultimii 10 ani.

Inovația este cheia

SoftOne este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții software din Europa de Sud-Est, fiind printre primele companii din industrie care au dezvoltat soluții Cloud ERP, precum și aplicații inovatoare de mobilitate.

Apreciem potențialul

SoftOne învestește în mod sistematic în absolvenții de top ai universităților cu profil tehnic.

Grupul Olympia

SoftOne face parte din Grupul Olympia, ce deține în portofoliu companii precum Public, MediaMarkt, Sunlight și Westnet și are peste 4.000 de angajați.

ERP în câteva cuvinte

Acronimul ERP provine de la Enterprise Resource Planning și reprezintă o soluție software care monitorizează și gestionează toate operațiunile unei companii, începând cu cele financiare, de vânzări, până la gestiunea resurselor umane, a lanțului de aprovizionare sau a relațiilor cu clienții.

Un sistem ERP este format din mai multe module pe care orice companie le poate implementa, astfel încât să își colecteze, stocheze, gestioneze și, în final, să își interpreteze informațiile de business pentru a-și crește productivitatea. Soluțiile ERP nu sunt destinate doar companiilor mijlocii și mari, acestea oferind beneficii chiar și companiilor mici.

Rolul unui Consultant ERP

Termenul de Consultant ERP este utilizat în mod frecvent pentru a descrie specialiștii care oferă servicii de consultanță în utilizarea unui sistem ERP. Atribuțiile extinse ale unui Consultant ERP sunt de a implementa, instrui și de a acorda suport în utilizarea soluției ERP, nu doar pentru operațiunile efectuate în aplicație, ci și pentru adaptarea lor în funcție de modelele de business. Un Consultant ERP se poate specializa în anumite etape ale procesului de implementare al aplicației sau poate oferi servicii integrate pentru gestionarea în totalitate a sistemului ERP. Cunoștințele și abilitățile consultanților ERP pot fi atestate prin diferite certificări, în funcție de relevanță.

Tipuri de Consultanți ERP


  • ERP Support Consultant

Are rolul de a reprezenta un punct de contact pentru utilizatorii unui sistem ERP atunci când aceștia au nevoie de asistență și suport. Un ERP Support Consultant trebuie să cunoască în detaliu aplicația și să dețină bune abilități de comunicare.


  • ERP Business Consultant

Are responsabilitatea de a analiza cerințele unei companii în funcție de caracteristicile specifice activității desfășurate de către organizație, înainte de implementarea și utilizarea unui sistem ERP. Ulterior, un ERP Business Consultant va transpune în modulele standard ale aplicației cerințele clientului, va parametriza aplicația și va coopera cu consultanții tehnici ERP pentru a crea dezvoltările necesare implementării. Pentru această poziție, pragurile salariale variază de obicei între 1000 și 3000 de euro.


  • ERP Technical Consultant

Atribuțiile sale constau în implementarea funcționalităților personalizate ale soluției ERP, optimizarea noilor dezvoltări ale aplicației și rezolvarea tuturor problemelor tehnice ce pot apărea în timpul implementării, alaturi de consultanții Business ERP. Pentru această poziție, pragurile salariale variază de obicei între 2000 și 4500 de euro.

Rolul unui consultant ERP este deosebit de important, deoarece sfaturile și sugestiile sale pot ghida luarea deciziilor care afectează în general funcționarea unei companii. Acesta este unul dintre motivele pentru care Consultanții ERP au fost unul dintre cei mai căutați angajați de mai bine de 10 ani.

Ce este SoftOne?

SoftOne (membru al grupului de investiții Olympia Group) este unul dintre cei mai mari furnizori de soluții software Cloud ERP din Europa de Sud-Est, deservind peste 47.000 de clienți în patru țări (Grecia, Cipru, Bulgaria și România). Grupul SoftOne are în prezent peste 350 de angajați și o rețea de parteneri formată din peste 600 de companii. Având o experiență îndelungată în crearea celor mai inovatoare tehnologii, SoftOne dezvoltă soluții Cloud și Enterprise Mobility de ultimă generație, asigurând transformarea digitală companiilor de talie mică, medie, cât şi organizaţiilor mari.

Soft1 ERP Consultant

SoftOne oferă traininguri specializate absolvenților și specialiștilor IT care vor să își dezvolte aria de cunoștințe în utilizarea și implementarea soluției Soft1 ERP și care își doresc să devină Consultanți Soft1 ERP.

erp-con-blue-bar-icon

Certificările SoftOne

Odată cu finalizarea programului de training, participanții au oportunitatea de a obține certificările Soft1. Candidații care promovează cu succes examenele noastre vor obține atestările Soft1 ERP Level I și Soft1 Technical Level I, certificări care deschid calea dezvoltării profesionale în ecosistemul SoftOne pentru orice absolvent.

Înscrie-te